Liity
kummiksi
Valitse
kohde
Sinua tarvitaan. Ilman säännöllisiä kuukausilahjoittajia moni uhattu luontokohde jäisi ilman apua. Sitä vahvempia olemme mitä enemmän meitä on.
Tukesi merkitsee
Meidän tavoitteemme on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ja rakentaa tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa. Kummina olet ratkaisemassa kanssamme maapallon vakavimpia ympäristöongelmia.
WWF on kasvanut pienestä, uhanalaisten lajien suojeluun keskittyvästä järjestöstä maailman vaikuttavimmaksi ympäristöjärjestöksi, jolla on toimintaa yli 100 maassa. Sinä säännöllisenä tukijana eli kummina mahdollistat pitkäjänteisen ympäristönsuojelutyömme.
Yli puolet toimintamme rahoituksesta tulee yksityisiltä ihmisiltä ja jokainen euro tulee tarpeeseen. Varoista noin 80% käytetään tehokkaasti suoraan luonnonsuojelun tarpeisiin. Noin 20% käytetään raportointiin, hallintoon ja varainhankintaan.

Kummina pysyt ajan tasalla
Kummina saat ajankohtaista tietoa luonnon tilasta ja tukijuuskohteestasi niin uutiskirjeiden, kummiuutisten kuin WWF-lehdenkin muodossa.
Luontoa tuhotaan nyt nopeammin kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Ellemme toimi välittömästi, elinympäristöjen katoaminen, lajien sukupuuttoaalto ja ilmastonmuutoksen vaikutukset tulevat vaikeuttamaan kaikkea elämää maapallollamme. Me häviämme, jos luonto häviää.
Vain hieman yli sadassa vuodessa on hävitetty yhtä paljon metsää kuin edellisen 9 000 vuoden aikana. Tuoreen raporttimme mukaan reilussa vuosikymmenessä sademetsää on kadonnut noin Ruotsin pinta-alan verran. Metsien tuho tarkoittaa tuhoa myös luonnon monimuotoisuudelle, joka on kaikkien lajien hyvinvoinnin edellytys.
Emme voi sahata oksaa, jolla istumme. Käsillä on viimeiset hetket pysäyttää metsäkato ja luonnon köyhtyminen, ja meillä on siihen ratkaisuja. WWF-kummina mahdollistat vaikuttavan suojelutyömme ja olet vaatimassa kunnianhimoisia päätöksiä luonnon pelastamiseksi koko kansainvälisen verkostomme voimin. Vain yhdessä voimme rakentaa kestävämmän maailman.
Uhat ja ratkaisumme

Metsien hävitys ja metsäpalot ovat muuttamassa trooppiset metsät kasvihuonekaasupäästöjen lähteeksi. Metsäkato aiheuttaa vuosittain globaalisti noin saman verran päästöjä kuin tieliikenne.
Suojelemme metsiä ja edistämme niiden kestävää käyttöä muun muassa Borneolla, Nepalissa ja Ugandassa paikallisten kanssa. Hiilidioksidia sitovat metsät ovat liittolaisemme ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Metsäkato uhkaa koteja ja ravintoa. Metsissä asuu noin 80 % maalla elävistä lajeista, ja yli 800 miljoonaa ihmistä. 75 % maapallon makeasta vedestä on peräisin metsäalueilta.
Tavoitteemme on pysäyttää maailman metsäkato vuoteen 2030 mennessä ja saattaa puolet maailman metsistä suojelun tai kestävän käytön piiriin. Yhdessä paikallisyhteisöjen kanssa kehitämme elinkeinoja, jotka eivät rasita luontoa.

Jopa 40 % Amazonin sademetsistä uhkaa muuttua savanniksi. Metsäkadon suurimpia syitä ovat maatalous ja ruuantuotanto.
EU valmistelee parhaillaan metsäkatotuotteita koskevaa lainsäädäntöä. WWF vaatii tiukkaa lakia, joka ehkäisisi metsäkatoa aiheuttavien tuotteiden tuloa EU-markkinoille.

Yli 38 000 eläin- ja kasvilajia uhkaa sukupuutto. Lajien kato voi sekoittaa kokonaisia ekosysteemejä, mikä vaikuttaisi kriittisesti myös ihmisten hyvinvointiin.
Työskentelemme hallitusten, yritysten ja paikallisten yhteisöjen kanssa estääksemme elinympäristöjen häviämistä. Suojelemalla tiettyä lajia suojelemme sen koko elinympäristöä ja lukuisia muita eliölajeja.

Tällä hetkellä ihmiskunta kuluttaa luonnonvaroja yli maapallon kantokyvyn. Jos kaikki kuluttaisivat kuin suomalaiset, tarvitsisimme yli kolme ja puoli maapalloa.
Edistämme vastuullista ruuantuotantoa, ohjaamme sijoituksia kestäviksi, vaikutamme yrityksiin ja valtioihin päästöjen vähentämiseksi sekä autamme ihmisiä tekemään luontoystävällisiä kulutusvalintoja arjessaan.

Ilmastonmuutos uhkaa tehdä erilaisista sään ääri-ilmiöistä, kuten metsäpaloista, pitkistä kuivuus- ja hellejaksoista ja tulvista arkipäivää.
Päästöjä on vähennettävä nyt. Vaikutamme poliittiseen päätöksentekoon koko verkostomme voimin. Asiantuntijamme ovat mukana kansainvälisten ilmastosopimusten valmistelussa sekä valvovat niiden toteuttamista eri valtioissa.
Sinun tukesi on tärkeää

Katso tulevaisuuteen suojelijoiden joukossa. 60-vuotias WWF on kasvanut pienestä, uhanalaisten lajien suojeluun keskittyvästä järjestöstä maailman vaikuttavimmaksi ympäristöjärjestöksi, jolla on toimintaa yli 100 maassa. Tavoitteemme on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ja rakentaa tulevaisuus, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa.
Sinä säännöllisenä tukijana eli kummina mahdollistat pitkäjänteisen ympäristönsuojelutyömme, sillä yli puolet toimintamme rahoituksesta tulee yksityisiltä ihmisiltä. Varoista noin 80 % käytetään luonnonsuojelun tarpeisiin ja noin 20 % käytetään raportointiin, hallintoon ja varainhankintaan.
Mitä kummien tuella tehdään?
-
Suojelemme ja ennallistamme arvokkaita metsäalueita
-
Suojelemme uhanalaisia lajeja ja niiden elinympäristöjä
-
Tuemme alkuperäiskansoja ja paikallisyhteisöjä metsien suojelussa
-
Autamme ehkäisemään ja torjumaan metsäpaloja
-
Työskentelemme laittoman puukaupan ja hakkuiden pysäyttämiseksi
-
Vaikutamme poliittiseen päätöksentekoon ympäristöongelmien ratkaisemiseksi
-
Osallistumme ilmastoneuvotteluihin ja valvomme ilmastosopimusten noudattamista
-
Edistämme vastuullista metsänhoitoa ja kestävää tuotantoa yritysten kanssa
-
Vaikutamme yrityksiin päästöjen vähentämiseksi
-
Autamme ihmisiä tekemään ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja arjessaan

Kummina pysyt ajan tasalla
Kummina saat ajankohtaista tietoa luonnon tilasta ja työmme tuloksista niin uutiskirjeiden, kummiuutisten kuin neljä kertaa vuodessa ilmestyvän WWF-lehden muodossa.
Ilmaston lämpeneminen ihmisen toiminnan seurauksena on yksi suurimmista maailmanlaajuisista kriiseistämme. Nykytoimilla maapallon keskilämpötila nousisi 2,5 asteeseen, ja jo 1,5 asteen rajan ylittäminen tarkoittaisi katastrofaalisia seurauksia luonnolle ja ihmisille. Ilmastotyömme tärkein tavoite on rajata ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen. Se on vielä mahdollista, ja sinä voit auttaa.
Uhat ja ratkaisumme

Suomen uhanalaisista lajeista jo moni kärsii ilmaston lämpenemisestä | Autamme lajeja sopeutumaan vähälumisiin talviin

Metsäkato kiihdyttää ilmastonmuutosta | Torjumme metsäkatoa Suomen lisäksi mm. Himalajalla, Borneolla ja Itä-Afrikassa

Sään ääri-ilmiöt vaikeuttavat ruoantuotantoamme | Edistämme kestävää ruuantuotantoa ja -kulutusta

Ilmastonmuutos lisää lajien sukupuuttoa ympäri maailman | Teemme töitä lajien suojelemiseksi koko kansainvälisen verkostomme voimin

Huomattava osa arktisen alueen ympärivuotisesta jääpeitteestä on jo hävinnyt | Vaikutamme ilmastopolitiikkaan Suomessa, EU:ssa ja kansainvälisesti
Tukesi merkitsee

Luonnonsuojelu on kestävyyslaji, joten sinä säännöllisenä tukijana eli kummina olet todella tärkeä. Ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatii paljon erilaista työtä. Torjumme ilmastonmuutosta niin vaikuttamalla poliittisiin päätöksiin ja ilmastoystävällisiin sijoituksiin kuin kolaamalla pesäkinoksia saimaannorpalle.
Jokainen euro tulee tarpeeseen. Varoista noin 80% käytetään tehokkaasti suoraan luonnonsuojelun tarpeisiin. Noin 20% käytetään raportointiin, hallintoon ja varainhankintaan.
Mitä kummien tuella tehdään?
-
Ilmastonmuutoksesta kärsivien eläinten ja lajien suojelutyö kaikkialla maailmassa
-
Metsäkadon torjuminen suojelemalla, kasvattamalla ja ennallistamalla metsiä
-
Suojelualueiden perustaminen Suomessa ja ulkomailla
-
Poliittisiin päätöksiin vaikuttaminen Suomessa, EU:ssa ja kansainvälisesti
-
Kansainvälisiin ilmastoneuvotteluihin osallistuminen ja ilmastosopimusten noudattamisen valvominen
-
Luonnonvarojen ylikulutuksen hillitseminen sekä ruuantuotannon ja -kulutuksen ohjaaminen ilmastoystävällisiksi
-
Ihmisten ja lajien auttaminen sopeutumaan ilmastonmuutoksen seurauksiin

Kummina pysyt ajan tasalla
Kummina saat ajankohtaista tietoa luonnon tilasta ja tukijuuskohteestasi niin uutiskirjeiden, kummiuutisten kuin WWF-lehdenkin muodossa.

Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa aivan kaikkeen maapallollamme. Ilmasto-kummina tuen WWF:n valistus- ja vaikutustyötä. Tätä tärkeämpää avustuskohdetta on vaikea keksiä!

Ilmaston lämpeneminen vaikuttaa aivan kaikkeen maapallollamme. Ilmasto-kummina tuen WWF:n valistus- ja vaikutustyötä. Tätä tärkeämpää avustuskohdetta on vaikea keksiä!
Meille suomalaisille on kunnia-asia pelastaa maailman harvinaisin hylje sukupuutolta. Jos saimaannorppa häviää Saimaalta, se häviää koko maailmasta. Liity pelastajien eturiviin.
Uhat ja ratkaisumme

Ilmastonmuutos sulattaa pesäkinokset | Kolaamme pesäkinoksia vähälumisina talvina

Norpat hukkuvat kalaverkkoihin | Vaikutamme päätöksentekoon kalastusrajoituksista

Liikkuminen pesien lähellä häiritsee norppia | Julistamme vuosittain pesärauhan

Geneettisen vaihtelun vähyys heikentää norppien sopeutumiskykyä | Aloitimme suojelututkimuksen Suomessa 1970-luvulla

Norpan tilanne yhä monille tuntematon | Innostamme tiedolla: Norppalive, ympäristökasvatus, Norppagalleria
Tukesi merkitsee

Luonnonsuojelu on kestävyyslaji, joten sinä säännöllisenä tukijana eli kummina olet todella tärkeä. Aloitimme saimaannorpan suojelun jo vuonna 1979, minkä jälkeen norppakanta on kasvanut Saimaalla. Saimaannorppa on kuitenkin edelleen erittäin uhanalainen ja tarvitsee suojelua vielä pitkään.
Jokainen euro tulee tarpeeseen. Varoista noin 80% käytetään tehokkaasti suoraan luonnonsuojelun tarpeisiin. Noin 20% käytetään raportointiin, hallintoon ja varainhankintaan.
Mitä kummien tuella tehdään?
-
Varusteet vapaaehtoisille apukinoskolauksiin
-
Saimaannorpan poikasten pesälaskentojen kulut
-
Suojelututkimuksen taloudellinen tukeminen
-
Vaatimusten ja aloitteiden laatiminen päätöksentekijöille
-
Norpparekisterin kehittäminen suojelutyön tueksi

Kummina pysyt ajan tasalla
Kummina saat ajankohtaista tietoa luonnon tilasta ja tukijuuskohteestasi niin uutiskirjeiden, kummiuutisten kuin WWF-lehdenkin muodossa.

Saimaannorppa edustaa uhanalaista luontoa, jonka selviytyminen on meistä kiinni. On kunniatehtävä olla mukana suojelemassa ainutlaatuista järvihyljettä ja sen valtakuntaa.

Saimaannorppa edustaa uhanalaista luontoa, jonka selviytyminen on meistä kiinni. On kunniatehtävä olla mukana suojelemassa ainutlaatuista järvihyljettä ja sen valtakuntaa.
Uhanalaisten kissaeläinten tulevaisuus on veitsenterällä. Ikonisten lajien ahdingon syynä on ihmisen toiminta: elinalueiden hävittäminen, salametsästys ja ilmastonmuutos.
Erityisesti isot kissaeläimet, kuten tiikerit ja lumileopardit, ovat luonnon monimuotoisuuden säilymisen kannalta avainlajeja. Petoeläinten väheneminen voi sekoittaa kokonaisen ekosysteemin, jolloin seuraukset ovat vakavat myös ihmiselle. Meillä on tilanteen muuttamiseksi ratkaisuja, mutta niiden toteuttaminen on mahdollista vain säännöllisten tukijoidemme avulla. Ryhdy kissaeläinten pelastajaksi WWF:n kummina!
Uhat ja ratkaisumme

Salametsästys ja laiton villieläinkauppa uhkaavat ikonisia kissaeläimiä. Eläinten osilla käydään raakaa miljardibisnestä, joka liittyy myös järjestäytyneeseen rikollisuuteen. | Toimimme yhteistyössä valtioiden kanssa laittomien eläinmarkkinoiden sulkemiseksi ja kuluttajien tietoisuuden lisäämiseksi. Teemme kenttätyötä esimerkiksi poistamalla ansalankoja.

Olemme menettäneet jopa 96 prosenttia maailman villeistä tiikereistä alkaen 1900-luvun alusta. Luonnonvaraisia tiikereitä on maapallolla enää noin 4500 yksilöä. | Suojelemme kissaeläimiä sekä niiden elinalueita. Tavoitteenamme on tuplata villien tiikerien määrä vuoden 2010 tasosta vuoteen 2022 mennessä.

Infrastruktuurin rakentamisen ja salametsästyksen lisäksi lumileopardeja uhkaa ilmaston lämpeneminen, joka vaikeuttaa lajin ravinnonsaantia ja tuhoaa elinympäristöjä. Lumileopardeja on enää 4 000–6500 yksilöä. | Suojelualueiden perustamisen ja tukemisen lisäksi vaikutamme ilmastopolitiikkaan maailmanlaajuisen verkostomme voimin.

Metsäkato ajaa monia kissaeläimiä ahdinkoon. Amazonin sademetsien viime vuosien rajuista paloista kärsivät etenkin jaguaarit, jotka vaativat laajan elintilan selviytyäkseen. | Suojelemme maailman metsiä sekä toimimalla kentällä että vaikuttamalla päättäjiin. Tavoitteemme on pysäyttää maailman metsäkato vuoteen 2030 mennessä.

Ahdingossa ovat nyt myös lajit, joista ei ole aiemmin tarvinnut kantaa niin suurta huolta. Esimerkiksi leijonien määrä on vähentynyt puoleen 25 vuodessa elinympäristöjen katoamisen seurauksena | Leijonien populaatiot myös elpyvät nopeasti, mikäli siihen annetaan mahdollisuus. Siksi panostamme etenkin suojelualueiden valvontaan ja kehittämiseen.

Koronapandemia on vähentänyt luontoturismia. Sekä suojelualueiden että turismista elantonsa saavien ihmisten tulot ovat romahtaneet. Tämä yhdessä vähentyneen valvonnan kanssa on johtanut salametsästyksen lisääntymiseen. | Vaadimme päättäjiltä luonnon huomioivaa talouselvytystä koronakriisin ratkaisemisessa. Parantamalla luonnon monimuotoisuutta alennamme myös riskiä uusien tautiepidemioiden leviämiseen.
Tukesi merkitsee

Isojen kissaeläinten suojelussa on suuria haasteita, mutta tutkimukset osoittavat, että toimenpiteet tuottavat merkittäviä tuloksia. Esimerkiksi ensimmäistä kertaa sataan vuoteen luonnonvaraisten tiikereiden määrä on nyt nousussa.
Säännöllisenä tukijana eli kummina olet todella tärkeä. Jokainen euro tulee tarpeeseen. Varoista noin 80% käytetään suoraan luonnonsuojelun tarpeisiin. Noin 20% käytetään raportointiin, hallintoon ja varainhankintaan, mikä mahdollistaa pitkäjänteisen suojelutyön.
Mitä kummien tuella tehdään?
-
Tuemme suojelualueiden perustamista, kehittämistä ja ylläpitämistä
-
Ehkäisemme salametsästystä ja villieläinkauppaa
-
Suojelemme maailman metsiä ja ennallistamme niitä takaisin luonnontilaisiksi
-
Tuemme tutkimuksia, joiden avulla suojelutoimia voidaan kohdistaa tehokkaasti
-
Seuraamme kantojen kehitystä esimerkiksi riistakameroiden ja satelliittipantojen avulla
-
Vaikutamme ilmastopolitiikkaan ja valvomme ilmastosopimusten noudattamista
-
Koulutamme ja varustamme paikallisia vapaaehtoisia suojelutyöhön
-
Työskentelemme luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeimpien ekosysteemien säilyttämiseksi

Kummina pysyt ajan tasalla
Kummina saat ajankohtaista tietoa luonnon tilasta ja tukijuuskohteestasi niin uutiskirjeiden, kummiuutisten kuin WWF-lehdenkin muodossa.

Auta suojelemaan uljaita kissaeläimiä, joita uhkaa salametsästys, ilmastonmuutos ja elinalueiden hävittäminen. Ihminen on näiden ikonisten lajien suurin vihollinen, mutta ihminen voi olla myös niiden pelastaja.

Auta suojelemaan uljaita kissaeläimiä, joita uhkaa salametsästys, ilmastonmuutos ja elinalueiden hävittäminen. Ihminen on näiden ikonisten lajien suurin vihollinen, mutta ihminen voi olla myös niiden pelastaja.
Itämeri on yksi maailman herkimmistä ja saastuneimmista meristä. Suurin syy sen huonoon tilaan on ihmisen toimet. Itämeri on myös meidän ainoa meremme, joten pidetään yhdessä huolta sen ainutlaatuisesta luonnosta. Nyt on toimittava, jotta myös tulevat sukupolvet saavat nauttia rakkaasta merestämme. Liity pelastajien joukkoon!
Uhat ja ratkaisumme

Moni Itämeren laji kärsii jo ilmastonmuutoksen vaikutuksista | Edistämme suojelualueiden perustamista ja vaadimme vedenalaista suojelua

Öljyonnettomuuden vaikutukset herkkään Itämereen ja sen lajistoon ovat erittäin vakavia | Ylläpidämme ja koulutamme vapaaehtoisia öljyntorjuntajoukkoja

Ravinteiden aiheuttama rehevöityminen on Itämeren ongelmista suurin | Rakennamme kosteikkoja, ennallistamme soita ja vaikutamme maatalouspolitiikkaan

Suurin osa Itämeren vaelluskaloista on uhanalaisia, koska kulku kutupaikoille on estetty | Poistamme turhia patoja ja vaellusesteitä ympäri Suomen

Itämeren antimien käyttö on kestämätöntä | Edistämme kestävää kalastusta ja kannustamme kestäviin ruokavalintoihin
Tukesi merkitsee

Luonnonsuojelu on kestävyyslaji, joten sinä säännöllisenä tukijana eli kummina olet todella tärkeä. Itämeren ongelmat voidaan parantaa vain valtioiden rajat ylittävällä, pitkäjänteisellä yhteistyöllä. WWF toimii tehokkaasti kaikissa Itämeren maissa.
Tavoitteenamme on Itämeren palauttaminen hyvään ekologiseen tilaan sekä terveet ja elinvoimaiset eliöyhteisöt. Jokainen euro tulee tarpeeseen. Varoista noin 80% käytetään tehokkaasti suoraan luonnonsuojelun tarpeisiin. Noin 20% käytetään raportointiin, hallintoon ja varainhankintaan.
Mitä kummien tuella tehdään?
-
Uhanalaisten lajien auttaminen, mm. itämerennorpan laskentojen rahoitus
-
Rannikkovesien tilan parantaminen rakentamalla kosteikkoja ja ennallistamalla soita
-
Itämeren valtioiden suojelutoimenpiteiden valvominen ja tiedon jakaminen
-
Vaelluskalojen lisääntymistä estävien turhien patojen purkutyöt
-
Vaikuttamistyö EU:n ja Suomen meripolitiikassa
-
Vapaaehtoisten öljyntorjuntajoukkojen varustaminen
-
Tiedonvälitys, mm. Kalaopas kuluttajien ja kalakauppiaiden kestäviin valintoihin

Kummina pysyt ajan tasalla
Kummina saat ajankohtaista tietoa luonnon tilasta ja tukijuuskohteestasi niin uutiskirjeiden, kummiuutisten kuin WWF-lehdenkin muodossa.

Olen ollut WWF:n Itämeri-kummina jo yli 10 vuotta, koska meri on minulle rakas ja se tarvitsee meidän kaikkien apua.

Olen ollut WWF:n Itämeri-kummina jo yli 10 vuotta, koska meri on minulle rakas ja se tarvitsee meidän kaikkien apua.
Arktisen alueen kohtalo vaikuttaa koko maapallon tulevaisuuteen. Jäätiköiden sulaminen pohjoisessa nostaa merenpintaa toisella puolella maapalloa. Osaa alueen lajeista, kuten jääkarhuja, ei tavata missään muualla. Lumesta ja jäästä riippuvaisten eläinten tulevaisuus on vakavasti uhattuna jo nyt – myös Suomessa. Lumi-kummina olet pelastamassa pohjoista luontoa.
Uhat ja ratkaisumme

Naali on maamme uhanalaisin nisäkäs, joka ei pesinyt viimeiseen yli 25 vuoteen maassamme. | Pitkäjänteisen suojelutyön tuloksena naalipariskunta sai poikaisia Suomessa kesällä 2022. Lajin suojelutyötä tukemaan olemme perustaneet uudelleen naalityöryhmän ja tuemme ruokinta-automaattien ylläpitoa Suomen Lapissa.

Arktinen alue lämpenee jopa kolme kertaa muuta maapalloa nopeammin | Vaikutamme ilmastopolitiikkaan ja -neuvotteluihin

Jääkarhujen ja ihmisten yhteenotot lisääntyvät ilmaston lämmetessä | Tuemme konflikteja ehkäiseviä partioita

Jäämerelle kulkeutuu muovijätettä arktisen alueen ulkopuolelta | Toimimme maailmanlaajuisesti muovijätteen vähentämiseksi

Raskas polttoöljy kiihdyttää arktisen alueen lämpenemistä | Ajamme raskaan polttoöljyn käytön kieltämistä alueella

Arktisten lajien elintila kapenee | Edistämme luonnonsuojelualueiden perustamista alueelle
Tukesi merkitsee

Luonnonsuojelu on kestävyyslaji, joten sinä säännöllisenä tukijana eli kummina olet todella tärkeä. Jotta voisimme turvata arktisten lajien säilymisen tulevaisuudessa, tulee ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä arktisen luonnon suojeluun, seurantaan ja tutkimukseen panostaa entistä voimakkaammin.
Jokainen euro tulee tarpeeseen. Varoista noin 80% käytetään tehokkaasti suoraan luonnonsuojelun tarpeisiin. Noin 20% käytetään raportointiin, hallintoon ja varainhankintaan.
Mitä kummien tuella tehdään?
-
Konflikteja estävien jääkarhupartioiden toiminnan rahoitus
-
Naalin ruoka-automaattien rahoitus Suomen lapissa
-
Tutkimushankkeiden tukeminen, mm. jääkarhujen ja kiljuhanhien satelliittiseuranta
-
Itämerennorpan laskentojen kulut ja tunnistustutkimuksen tukeminen
-
Ilmastopolitiikkaan vaikuttaminen ja kansainvälisiin ilmastoneuvotteluihin osallistuminen

Kummina pysyt ajan tasalla
Kummina saat ajankohtaista tietoa luonnon tilasta ja tukijuuskohteestasi niin uutiskirjeiden, kummiuutisten kuin WWF-lehdenkin muodossa.

”Pohjoinen, luminen luonto on mielestäni maailman kaunein. Se ei saa kadota. Tuen WWF:n työtä arktisten lajien suojelemiseksi.”

”Pohjoinen, luminen luonto on mielestäni maailman kaunein. Se ei saa kadota. Tuen WWF:n työtä arktisten lajien suojelemiseksi.”
Sademetsissä elää 2/3 kaikista eläin- ja kasvilajeista. Monimuotoinen luonto on edellytys kaikelle elämälle, ja nyt se on vakavasti uhattuna. Joka minuutti häviää jopa 27 jalkapallokentällistä sademetsää, erityisesti kestämättömän maatalouden takia. Trooppisten metsien tuhoaminen ja metsäpalot kiihdyttävät myös ilmastonmuutosta. Liity WWF:n Sademetsä-kummiksi ja olet eturivissä suojelemassa maailman lajirikkaimpia elinympäristöjä.
Uhat ja ratkaisumme

Metsäkato aiheuttaa vuosittain globaalisti noin saman verran päästöjä kuin tieliikenne | Vaadimme koko verkostomme voimin valtioilta välitöntä reagointia metsäpalojen pysäyttämiseksi

Mekongin alueen 44:stä kädellislajista jopa 40 on uhanalaisia | Suojelemme lajikirjoa vähentämällä metsäkatoa, elinympäristöjen tuhoutumista, salametsästystä ja villieläinkauppaa

Yli 100 000 orankia on menetetty vain 16 vuodessa Borneossa | Sitoutamme plantaasi- ja metsäyhtiöitä orankien sekä muiden lajien suojeluun Borneolla

Maailman hieman yli tuhatta vuorigorillaa uhkaa elinympäristöjen pieneneminen ja ilmastonmuutos | Torjumme ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja etsimme keinoja niin lajien kuin ihmisten sään ääri-ilmiöihin sopeutumiseen

Sumatransarvikuonoja arvoidaan olevan enää noin 80 | Siirrämme yksilöitä elinalueille joissa on paremmat mahdollisuudet selvitä

Metsäkato uhkaa laajasti maailman luonnon monimuotoisuutta | Suojelemme lajien elinympäristöjä esimerkiksi Kaakkois-Aasiassa Indonesiassa ja Mekongin alueella sekä Afrikan sademetsissä ja Amazonilla
Tukesi merkitsee

Luonnonsuojelu on kestävyyslaji, joten sinä säännöllisenä tukijana eli kummina olet todella tärkeä. WWF:n tavoitteena on pysäyttää maailman metsäkato vuoteen 2030 mennessä sekä saattaa puolet maailman metsistä suojelun tai kestävän käytön piiriin. Viime vuosien aikana sademetsistä on löydetty satoja ennestään tuntemattomia kasvi- ja eläinlajeja. Elinympäristöjen tuhoutumisen vuoksi saatamme menettää lajeja pysyvästi jo ennen kuin ne edes löydetään.
Jokainen euro tulee tarpeeseen. Varoista noin 80% käytetään tehokkaasti suoraan luonnonsuojelun tarpeisiin. Noin 20% käytetään raportointiin, hallintoon ja varainhankintaan.
Mitä kummien tuella tehdään?
-
Metsien ennallistaminen takaisin luonnontilaisiksi
-
TUEMME SUOJELUALUEIDEN HALLINTOA JA NIITÄ YHDISTÄVIEN METSÄKÄYTÄVIEN PERUSTAMISTA
-
Vastuullisesta tuotannosta kertovien sertifikaattien, kuten puutuotteiden FSC:n, kehittäminen
-
Kyläyhteisöjen kouluttaminen ja varustaminen suojelemaan metsiä metsäpaloilta
-
Tiedotustyö kulutustottumuksien muuttamiseksi ja metsäkadon pysäyttämiseksi
-
Kehittyvissä maissa paikallisväestöä osallistavan kylämetsätalouden tukeminen

Kummina pysyt ajan tasalla
Kummina saat ajankohtaista tietoa luonnon tilasta ja tukijuuskohteestasi niin uutiskirjeiden, kummiuutisten kuin WWF-lehdenkin muodossa.

Me emme saa tuhota ja surkastuttaa metsiä ja samalla viedä tätä puhtaan ilman tuottamaa elämystä jälkeläisiltämme. Koen myös äärimmäisen tärkeänä metsien monimuotoisuuden säilymisen ja siksi olen mukana WWF:n toiminnassa Sademetsä-kummina.

Me emme saa tuhota ja surkastuttaa metsiä ja samalla viedä tätä puhtaan ilman tuottamaa elämystä jälkeläisiltämme. Koen myös äärimmäisen tärkeänä metsien monimuotoisuuden säilymisen ja siksi olen mukana WWF:n toiminnassa Sademetsä-kummina.